Mijn black journal – review

mijn black journal - review

Mijn bullet journal is er nu ook in het zwart en nee, niet alleen de cover maar ook de pagina’s. In deze review vertel ik je er wat meer over.

De donkere modus op computer en smartphone is momenteel heel populair. Zo kan je je smartphone in donkere modus zetten en is Facebook en Whatsapp ook overgeschakeld naar deze donkere modus. Het zou beter zijn voor je ogen, de batterij en je slaap.

Ben jij zo’n fan van deze donkere modus, dan kan je ook je journal in donkere modus zetten 😉 Je kan een Mijn black journal aanschaffen. 

Als je vooral online werkt doet, dan kan je de neiging hebben om je ideeën, planning,… allemaal in word- of exceldocumenten bij te houden. Maar het werkt beter om deze fysiek op te schrijven. Ook doelen die je fysiek hebt opgeschreven zullen eerder gerealiseerd worden. Het geeft voor veel mensen ook rust om even weg te zijn van de computer en gedachten in een boek op te schrijven. 

Cover van Mijn black journal

Zelf heb ik de all black bullet journal. Deze heeft een cover die ook zwart is met daarin een motiefje doordat een deel mat is en een deel blinkend.

Heb jij liever niet alles zwart dan is, dan kan je kiezen voor een black journal met andere kleur cover. Een rode cover komt er aan en er zijn er drie verkrijgbaar met een motiefje.

Covers mijn black journal

Zwarte pagina’s

De pagina’s zijn dik genoeg zodat je er geen doordruk door ziet. De voorste en achterste pagina’s hebben wel wat verticale lijnen, precies alsof de pagina’s wat geplooid zijn. Dit komt denk ik door het zakje en het boekje dat bijgevoegd.

De zwarte pagina’s zien er heel stijlvol uit en zijn voorzien van kleine witte stipjes. Net zoals de andere bullet journals. Hierdoor kan je gewoon aan bullet journaling doen zoals je dat gewoon was met lichte pagina’s. De stipjes staan 5 mm uit elkaar. Deze kan je gebruiken om je tekst even ver uit elkaar te zetten, maar kan je ook verbinden om kaders te trekken.

Black bullet journal

Mijn black journal handigheid

De journal is voorzien van twee leeslinten. Eentje in het zwart en eentje in het wit. Zo kan je de twee meest gebruikte pagina’s steeds snel openslaan. 

Er is er een elastiek aan om het boek dicht te houden wat handig is als je het ergens mee naartoe wil nemen.

Verder is er ook een klein elastiekje aan waar je een pen achter kan steken. Rondslingerende pennen komt me bekend voor, dus zo kan je er altijd eentje bij de hand houden.

Achteraan in het boek is een flap (zakje) waarin je iets kan stoppen. Bijvoorbeeld een foto of stickers als je die graag gebruikt om je boek mee op te fleuren.

Het boek blijft openliggen wat altijd een voorwaarde is, want je hebt niks aan een boek dat je naast je hebt liggen en de hele tijd dicht valt.

Vooraan in het boek zit ook een inspiratieboekje. Hierin wordt vertelt wat je allemaal kan gebruiken voor je zwarte journal, een beetje uitleg over het bullet journaling systeem en wat ideetjes waarvoor je het allemaal kan gebruiken. Deze zijn onderverdeeld in: 

  • Planning (bv. mindmap, voorraad,…)
  • Persoonlijk (bv. bucketlist, dankbaarheidsboek, slaaptracker)
  • Huishouden (bv. maaltijdplanning, verjaardagen,…)
  • Vrije tijd (bv. boekideeën, vakantiepaklijst,…)
  • Ouderschap & gezondheid (bv. familiedoelen, takenlijstjes, watertracker,…)
  • Zakelijk (bv. blogplanning, omzettracker, marketingideeën, planning,…)
  • Geld (bv. budgettracker, spaardoelen,…)
Inspiratieboekje en pennenset

Mijn black journal pennenset

Op die zwarte pagina’s kan je niet gewoon met een pen gaan schrijven, want dan zal je niet veel zien. Je kan er gelpennen, verf, verfstiften, metallic markers voor gebruiken.

Bij Mijn Black journal kan je ook een pennenset aanschaffen. Hiervan weet je zeker dat ze geschikt zijn voor het gebruikt op de zwarte pagina’s. In deze pennenset zitten 10 gelpennen (dunne punt) en 5 metallic brushpennen (dikkere punt). De gelpennen zijn het dekkenst en spatten van de pagina af en vind ik prachtig. 

Gebruik jij een bullet journal of ander notitieboek. Laat het me zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?