GoldRepublic review (2023) – Mijn ervaring + uitleg

Goldrepublic review en mijn ervaring

In deze GoldRepublic review lees je mijn ervaring met dit bedrijf. Wil je zelf ook een account, dan geld er nu een speciale actie t.e.m. €6 september. Maak je account aan via onderstaande knop en investeer voor min. €100 in edelmetalen en je ontvangt een gram (t.w.v. €56) gratis goud.

Claim jouw gratis goud >>

Mijn ervaring met GoldRepublic (review)

In de loop van vorig zijn we klant geworden bij GoldRepublic. We waren op zoek naar een extra manier om geld te beleggen om zo nog meer spreiding te krijgen. Naast aandelen en crypto (bij Bitvavo en Kucoin) kozen we nu dus ook voor zilver om in te investeren.

Gezamenlijke rekening

Het aanmeldproces was heel eenvoudig en wat ik super vind is dat je een extra gebruiker onder hetzelfde account kan aanmaken. Als koppel kan je wel een gezamenlijke spaarrekening aanvragen, maar crypto is toch wel erg individueel. Je kan dan wel een Wallet kopen en deze beide gebruiken, maar dan moet je inloggen via de app via één van beide hun telefoon.

Bij GoldRepublic kan je dus beide een gebruiker hebben en kan je allebei inloggen op het account om de stand van je goud of zilver te bekijken. Ook krijg je dan allebei de meldingen zodat je steeds kan zien hoeveel het waard is. 

Op dit moment hebben wij gekozen om gewoon in een paar keer een bedrag aan zilver te kopen. Het spaarplan gebruiken we op dit moment nog niet, maar wie weet in de toekomst.

Gerust gevoel

Het geeft ook een gerust gevoel om het edelmetaal niet in eigen huis te hebben, maar te weten dat het ergens veilig opgebaard ligt. Anders zouden we ook moeten investeren in extra beveiliging in huis en dat geeft dan ook weer niet zo’n veilig gevoel, haha.

Video review GoldRepublic (+uitleg)

Wat is GoldRepublic?

GoldRepublic is een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhandelen en bewaren van fysiek goud, zilver en platina. Het biedt beleggers de mogelijkheid om goud te kopen en veilig op te slaan in kluizen in Nederland, Duitsland en Zwitserland.

De oprichters van GoldRepublic zijn Marleen Evertsz en Alex Butter. In 2008, je weet wel het jaar van de wereldweide financieel crisis, zagen zij dat zogenaamd ‘veilige beleggingen’ toch niet zo veilig bleken te zijn. 

Vastberaden om een alternatief te vinden, richtten ze hun aandacht op goud. Echter, ze waren teleurgesteld door de schimmige praktijken, opdringerige verkopers en ondoorzichtige prijzen in de goudmarkt. Daarom besloten ze om hier een verandering teweeg te brengen. Ze richten GoldRepublic op en krijgen als eerste edelmetaalverkoper in 2010 een vergunning bij de AFM.

Door de jaren heen is GoldRepublic uitgegroeid tot de meest toonaangevende aanbieder van fysiek edelmetaal in Nederland. Dit wordt onderstreept door de betrokkenheid van Piet Klaver, voormalig CEO van SHV Holdings, die een belang heeft genomen in GoldRepublic en nu deel uitmaakt van de Raad van Advies. Deze expertise en ervaring dragen bij aan de voortdurende groei en innovatie van GoldRepublic.

Maak hier je account aan

Wie zit er achter?

Zes namen komen naar voor bij GoldRepublic. Ik had het al over de oprichters Marleen Evertsz (CEO) en Alex Butter (CTO) en over de adviseur Piet Klaver. Verder zijn ook Joris Juriaan de Vor (COO), Nick Finson (directeur) en Bart Brands (edelmetaalspecialist) van de partij.

Marleen Evertsz

Marleen Evertsz, mede-oprichter en chief executive officer van GoldRepublic, heeft een indrukwekkende achtergrond als voormalig managing director bij handelshuis Optiver, waar ze verantwoordelijk was voor alle Amerikaanse activiteiten en een team van meer dan 150 optiehandelaren leidde. 

Na haar terugkeer naar Nederland ontdekte ze de uitdagingen van beleggen in fysiek edelmetaal, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van GoldRepublic. Haar passie en ondernemerschap hebben ook buiten de sector erkenning gekregen, zoals blijkt uit haar vermelding als een van de ‘favoriete powervrouwen’ door Quote Magazine.

Alex Butter

Alex Butter, in zijn rol als chief technical officer bij GoldRepublic, brengt zijn uitgebreide ervaring in het leiden van omvangrijke IT-projecten, opgedaan tijdens zijn werk bij gerenommeerde instellingen zoals Staalbankiers, naar voren. Hij is verantwoordelijk voor het succesvolle online handelsplatform van GoldRepublic, dat niet alleen heeft bijgedragen aan het succes van het bedrijf, maar ook is gelicenseerd aan verschillende grote buitenlandse partijen in de financiële sector.

Joris de Vor

Joris de Vor bekleedt de functie van Chief Operating Officer bij GoldRepublic, waar hij zijn carrière in de financiële sector begon als Investment Associate bij een vooraanstaande Amerikaanse vermogensbeheerder in Londen. Met zijn opwaartse traject naar senior management heeft hij een solide achtergrond opgebouwd. 

In zijn huidige rol bij GoldRepublic is Joris verantwoordelijk voor het implementeren van bedrijfsstrategieën die de groei van het bedrijf stimuleren. Bovendien werkt hij nauw samen met regelgevende instanties om ervoor te zorgen dat GoldRepublic voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en zich inzet voor uitmuntendheid in alle aspecten van de operaties.

Nick Finson

Nick Finson is sinds januari 2022 de directeur van GoldRepublic, nadat hij in 2019 bij het bedrijf kwam als Hoofd Operations. Naast zijn focus op strategie en logistiek, heeft Nick de verantwoordelijkheid over de edelmetaalhandel, het klantensupportteam en de zakelijke relaties. 

Voordat hij bij GoldRepublic werkte, heeft Nick ervaring opgedaan bij gerenommeerde instellingen zoals Rabobank en ABN AMRO MeesPierson. Hij heeft zijn masterdiploma in Finance behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bart Brands

Bart Brands is de Edelmetaal specialist bij GoldRepublic, met een diepgaande expertise in goud en zilver. Hij heeft een achtergrond als Security Intelligence Professional en Veiligheidsexpert, en zijn passie voor edelmetalen is grenzeloos. 

Voordat Bart bij GoldRepublic kwam, was hij de oprichter en voorzitter van de European Blockchain Foundation en runde hij zijn eigen adviesbureau ’82ADVISE. Bart is inmiddels het gezicht van GoldRepublic en fungeert als belangrijke bron van informatie voor klanten, media en andere partijen omtrent de laatste ontwikkelingen in de edelmetaalmarkt en actueel (macro)economisch nieuws.

Piet Klaver

Piet Klaver heeft van 1998 tot 2006 leiding gegeven aan SHV Holdings, het grootste niet-beursgenoteerde familiebedrijf in Nederland. Naast zijn betrokkenheid bij SHV Holdings, heeft Piet ook zitting genomen in de raad van commissarissen van gerenommeerde bedrijven zoals PostNL, ING, Dura Vermeer en Blokker. Piet Klaver brengt zijn uitgebreide ervaring en expertise mee als lid van de Raad van Advies bij GoldRepublic.

Opslag in Nederland, Duitsland en Zwitserland

Een van de belangrijkste diensten van GoldRepublic is de mogelijkheid voor beleggers om goud en zilver te kopen en dit direct te laten opslaan in een hoogwaardige kluisfaciliteit. Het bedrijf werkt samen met gerenommeerde opslagpartners in Amsterdam (Nederland), Frankfurt (Duitsland) en Zürich (Zwitserland) om een veilige bewaarplaats te bieden voor het fysieke edelmetalen van hun klanten.

Hierbij een overzicht van welke edelmetalen in welke hoeveelheid in welke vestigingen opgeslagen worden.


GoudZilverPlatina
Amsterdam1695 kg3781 kg0
Zürich3832 kg167381 kg395 kg
Frankfurt109 kg15545 kg0

In Nederland werkt GoldRepublic samen met een beveiligingsbedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van kluizen. De kluisfaciliteit voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en is uitgerust met geavanceerde beveiligingssystemen, zoals cameratoezicht, toegangscontrole en alarmsystemen. Bovendien is de locatie van de kluis zorgvuldig gekozen om optimale veiligheid te garanderen.

Duitsland staat bekend om zijn streng gereguleerde en goed beveiligde kluizen. GoldRepublic heeft gekozen voor een opslagpartner in Duitsland die voldoet aan de hoge normen van veiligheid en beveiliging. De kluizen zijn uitgerust met geavanceerde technologieën en worden voortdurend bewaakt om ervoor te zorgen dat het goud van klanten te allen tijde veilig is.

Zwitserland heeft een lange geschiedenis als een van ’s werelds belangrijkste centra voor de opslag van edelmetalen. Het land staat bekend om zijn strikte bankgeheim en politieke stabiliteit, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor het bewaren van goud. GoldRepublic werkt samen met gerespecteerde Zwitserse opslagpartners die beschikken over ultramoderne kluisfaciliteiten met geavanceerde beveiligingssystemen en strenge toegangscontroles.

Maak hier je account aan

Hoe werkt Gold Republic?

Gold Republic maakt het je makkelijk om edelmetalen aan te kopen. Je maakt hiervoor eerst een account aan, stort geld op het platform en vervolgens kan je het edelmetaal naar wens aanschaffen.

Account aanmaken

Je kan mijn video bekijken of de tekst daaronder lezen, wat je zelf het handigst vindt.

Wanneer je een account wil aanmaken bij GoldRepublic dan klik je op hun website op de knop “Open een Account”.

Open een account knop

Vervolgens kom je terecht op een formulier. Kies hier een gebruikersnaam (deze heb je achteraf ook nodig om in te loggen). Vul je e-mailadres in en je wachtwoord twee keer. Vink aan dat je geen robot bent en klik dan op de knop “Account aanmaken”.

Formulier account openen goldrepublic

Je komt nu op een pagina terecht waar op staat dat je account is aangemaakt. Verder staat er op deze pagina dat er een activatiemail naar je is verstuurd en dat je via die mail op een link moet klikken om je account te activeren.

Account aangemaakt

Deze e-mail heeft als onderwerp “Activeer uw account”. Open deze en klik op de link. Je komt nu terecht op het inlogscherm van Goldrepublic en bovenaan zal je een groen balkje zien staan met de melding: Uw account is geactiveerd. U kunt nu inloggen.

Daaronder zie je het inlogformulier waarin je je gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord moet ingeven. Daarna klik je op “inloggen”.

Inloggen gold republic

Je zit nu in jouw account op GoldRepublic en bovenaan verschijnt een groen balkje met de mededeling: Welkom in uw account.

Account valideren

Voordat je nu effectief aan de slag kan met het kopen van edelmetalen dien je eerst je account nog te valideren.

Valideer account Gold Republic

Klik hiervoor op de knop “Valideer uw account”.

Het eerste wat je hier moet doen is kiezen welk type account jij wilt hebben. Je hebt hierbij de keuze uit 4 soorten accounts:

 • Privé
 • Zakelijk
 • Minderjarige
 • Gezamenlijke
Type Account Goldrepublic

Privé account

Bij een privé-account vul je je persoonlijke gegevens in.

 • Je geslacht
 • Volledige voornaam zoals vermeld op je paspoort
 • Toevoeging
 • Achternaam
 • Mobiel nummer
 • Geboortedatum
 • Geboorteplaats
 • Type identiteitsbewijs: hiervoor kan je kiezen voor je paspoort, ID-kaart of rijbewijs
Gegevens account invullen

Daarna kan je je identiteitsbewijs opladen (of eventueel via de post versturen). Kies je voor ID-kaart dan laad je zowel een foto van de voor- als van de achterzijde op. Je vult ook de verloopdatum van je ID-kaar in.

Identiteitsbewijs uploaden bij Gold Republic

Daarna vul je je contactgegevens in:

 • Adres
 • Postcode
 • Stad
 • Land
 • Telefoonnummer (thuis)
Contactgegevens invullen Gold Republic

Dan vul je je bankgegevens in.

 • Valuta (dit is achteraf niet meer aanpasbaar)
 • Locatie van de bank
 • IBAN-nummer
 • Naam rekeninghouder (de rekening moet op dezelfde naam staan als de account van Gold Republic)
Bankgegevens goldrepublic

Tenslotte krijg je de algemene voorwaarden te lezen. Heb je het gelezen dan vink je onderaan aan dat je het gelezen hebt en ermee akkoord bent. Je vinkt ook aan dat alle gegevens die je hebt ingevuld juist en volledig zijn. Dan klik je op de knop “Valideer mijn account”.

Algemene voorwaarden GoldRepublic

Gezamenlijk account

Bij een gezamenlijk account heb je dezelfde onderdelen in te vullen. Bijkomend kan je hier nog de gegevens van een tweede accounthouder invullen. Allebei krijg je dan een account om in te loggen.

Account voor een kind

Je kan ook een account aanmaken voor je kind. Hiervoor vul je alle gegevens van je kind in en laad je het identiteitsbewijs van je kind op. Bij het aanmaken van een account voor je kind dien je een wettelijke vertegenwoordigingsverklaring op te laden. Je vult ook al jouw gegevens in en laad je eigen identiteitskaart op.

Indien gewenst kan je nog de gegevens van een tweede accounthouder doorgeven zodat ook je partner kan inloggen. Verder vul je ook alle bankgegevens in net zoals bij een privé-account.

Zakelijk account

Wil je een zakelijk account aanmaken dan vul je eerst je bedrijfsgegevens in:

 • Bedrijfsnaam
 • Kamer van koophandel nummer
 • Nederlands BTW-nummer
 • Upload een KVK-uittreksel

Ik heb eerst contact gehad met GoldRepublic en ik mocht me als Belgisch bedrijf ook inschrijven voor een zakelijk rekening. In plaats van het Kamer van koophandelnummer heb ik mijn ondernemingsnummer ingevuld. En ik heb een document opgeladen van mijn inschrijving als bedrijf met daarbij mijn btw-nummer op.

Hierna ga je net als bij een privé-account je persoonlijke gegevens invullen en laad je een identiteitsbewijs op. Vul je de contactgegevens en bankgegevens (je zakelijke rekening nummer) in.

Nadat je al je gegevens hebt ingevuld en hebt geklikt op “Valideer mijn account”, kom je op een scherm om enkele centen te crediteren met Bancontact (om dat ik een account vanuit België heb, voor Nederland zal dat iDeal zijn).

Crediteer uw account met Bancontact

Klik hiervoor op de knop “Crediteer door middel van Bancontact”.

Vervolgens kom je op een scherm waarbij je je kaartnummer en vervaldatum kan invullen. Klik hier op de knop “Betaal €0,02”. Het kan zijn dat het bij jou een ander bedrag is. Daarna krijg je een QR-code waarmee je met je mobiel de betaling kan uitvoeren of als je dat liever met je betaalkaart doet dan kan dat ook.

Zodra het geld is overgeschreven, zal je in jouw account ook de paar cent zien staan. Je account wordt nu nog gevalideerd.

Als allerlaatste stap heb ik nog een bankafschrift moeten opladen en versturen. Wanneer dit allemaal in orde gebracht is was mijn volledige account in orde. Daarna is het mogelijk om geld op je GoldRepublic account te zetten.

Euro’s storten op je GoldRepublic account

Wanneer je in je account bent dan zie je daar je cashsaldo staan. Wanneer je net je account hebt aangemaakt is dit bedrag een paar cent van het verifiëren van je rekeningnummer. Om nu edelmetalen aan te gaan kopen zet je eerst geld op je account. Hiervoor klik je op de knop “Geld storten”.

Cashsaldo

Wanneer je geld gaat storten is het belangrijk dat je dat doet met het rekeningnummer waarmee je geregistreerd bent bij GoldRepublic. Doe je dat met een andere rekening dan zal het geld niet bij je crashsaldo verschijnen, maar wordt het terug op je rekening gezet.

Je hebt de keuze tussen 3 methoden om het geld te storten:

 • iDeal: Nederlanders kunnen makkelijk geld storten via iDeal
 • Bancontact: Belgen kunnen makkelijk geld storten via Bancontact
 • Overboeking: Je kan een overboeking doen naar de rekening van GoldRepublic. Je krijgt hiervoor alle gegevens. Belangrijk is dat je je accountnummer als omschrijving meegeeft zodat GoldRepublic weet dat het bedrag voor jou is en niet voor iemand anders zijn of haar account.
Goldrepublic geld storten via ideal, bancontact of overboeking

Ik heb gekozen voor Bancontact. Daarvoor klik je op de grote knop. Vervolgens kom je op onderstaand scherm en kan je het bedrag invullen dat je op je GoldRepublic account wilt zetten. Klik dan op “Crediteer door middel van bancontact”. Met Bancontact kan je voor maximum €50.000 in één keer storten.

Crediteer account met bancontact

Dan kom je terecht op een schermpje van mollie. Mollie is een bedrijf dat betaling regelt en door vele Belgische en Nederlandse bedrijven gebruikt wordt. Het is een betrouwbare partij. Je vult nu je kaartnummer en de vervaldatum van je kaart in. Dan klik je op de knop “Betaal €100”.

Goldrepublic mollie

Hierna verschijnt er een scherm waarbij je een QR-code kan inscannen om je betaling af te ronden. Gebruik je liever een kaartlezer dan kan dat ook.

Nu krijg je de bevestiging dat je transactie is afgerond en de mededeling dat het bedrag binnen enkele ogenblikken op je account zal staan.

Transactie afgerond

Ga je nu terug naar je account dan zal je zien dat dit bedrag bij op je accountsaldo verschenen is.

Cashsaldo Goldrepublic

Geld opnemen

Heb je je edelmetalen terug verkocht dan zal dat bedrag op je acountsaldo komen te staan. Wil je dit bedrag opnemen en overschijven naar je eigen rekening, dan klik je bij het acountsaldo op de knop “Geld opnemen”.

Vervolgens kom je op het onderstaande scherm terecht. Aan de linkerzijde zie je jouw bankgegevens en aan de rechterzijde zie je het bedrag wat beschikbaar is om op te nemen. Is er nog geld gereserveerd voor reeds geplaatste orders dan zal dat hierbij verrekent worden en zie je een – bedrag staan (bijv. -€100).

Geld opnemen GoldRepublic

Vul een bedrag in en klik op de knop “geld opnemen” om het geld naar je rekening over te schrijven.

Goud, zilver of platina kopen bij GoldRepublic

Het is heel eenvoudig om goud, zilver of platina te kopen bij GoldRepublic. Binnen de minuut is dat al gefixt. Binnen je account klik je op “Kopen/verkopen”. Vervolgens kom je op onderstaande scherm terecht.

Aan de rechterzijde zie je de prijzen die je op dat moment betaalt of krijgt voor goud, zilver en platina. Aan de linkerzijde kies je eerst een actie. Wil je kopen of wil je verkopen. Kies hier voor “Kopen”.

Dan kies je welk edelmetaal (goud, zilver of platina) je wilt kopen. Klik op de desbetreffende knop.

Kies nu de kluislocatie, waar wil je dat jouw edelmetaal opgeslagen ligt. Voor Platina is de enige mogelijkheid Zürich. Voor goud en Zilver heb je de keuze uit Zürich (Zwitserland), Frankfurt (Duitsland) of Amsterdam (Nederland). Houd er rekening mee dat als je zilver in Amsterdam wilt opslaan dat er dan 21% btw in rekening wordt gebracht. De twee andere locaties zijn belastingvrij.

Kies welk type order je wilt plaatsen: Bestens of limiet. Kies je voor limiet dan geef je een koerslimiet op in euro’s per kilogram en de orderduur (tot wanneer dit order geldig is).

Het laatste wat je dient te kiezen of je een bedrag of een baarvolume wilt invullen. Voor het bedrag vul je bijvoorbeeld €100 in. Dan koop je voor €100 aan het gekozen edelmataal. Vul je baarvolume in dan geef je een volume in gram in (bijv. 3 gram goud).

Goud kopen bij GoldRepublic

Zodra je alles hebt ingevuld klik je op de knop “Ga naar stap 2”. Daarna krijg je alle orderdetails te zien die je nog eens kan nakijken. Wat je op onderstaande schermafbeelding ziet is dat ik van de €50 waarmee ik goud koop er €0,5 naar transactiekosten gaat. Er zal dus voor €49,5 aan goud worden ingekocht. Wanneer je akkoord bent dan klik je op “Order versturen”.

Je krijgt nu een orderbevestiging en kan vervolgens terug naar je account.

Orderbevestiging goud kopen

Wanneer je terug naar je account gaat zal je zien dat je cashsaldo verminderd is met het bedrag waarmee je je aankoop hebt gedaan. Wat je misschien zal verbazen is dat je portfolio nog steeds leeg is. Het edelmetaal is namelijk eerst nog in transport. Pas wanneer je baren toegewezen zijn zal je zien dat je edelmetaal bij in je portfolio verschijnt.

Edelmetaal in transport

Wanneer je nu zilver wilt kopen kan je alle voorgaande stappen gewoon doornemen. Het enige verschil is dat wanneer je zilver of platina wilt kopen en dit wilt laten opslaan in Zwitserland of Duitsland dat je nog een handelingskost moet betalen.

Ik heb hier voor het voorbeeld voor €50 aan zilver gekocht. Net als bij goud betaal ik €0,50 aan transactiekosten. Maar bij zilver betaal ik ook nog €0,59 voor de handelingskosten.

Kosten goldrepublic

GoldRepublic spaarplan

Behalve edelmetalen aankopen kan je bij GoldRepublic ook sparen. Dit is heel eenvoudig, al het edelmetaal van de spaarplannen liggen opgeslagen in Zürich. Je kan zelf kiezen hoeveel je per maand wilt sparen, maar het minimumbedrag is €50. Dit wordt de laatste werkdag van de maand van je rekening afgeschreven.

Vervolgens zal er de eerste werkdag van de maand erop hiermee het gekozen edelmetaal aangekocht worden. Bij het spaarplan betaal je de helft van de kosten t.o.v. als je los het edelmetaal zou kopen. Voor een investering van €50 in goud betaal je dan €0,25 (i.p.v. €0,5).

Je kiest welk edelmetaal je wilt sparen, je geeft het spaarplan een naam en je vult een bedrag naar keuze in. Vervolgens klik je op de knop “Ga naar stap 2”.

Spaarplan aanmaken GoldRepublic

Dan kom je op het onderstaande scherm terecht met alle info over het spaarplan. Je ziet hier ook wat de kosten zijn die je betaalt (€0,25). Wanneer alles klopt dan vink je nog aan dat je GoldRepublic de toestemming geeft om maandelijks dit bedrag van je rekening af te schrijven. Je kan dit opzeggen wanneer je wilt en dat doe je schriftelijk. Om het spaarplan te activeren klik je op de knop “spaarplan aanmaken”.

Spaarplan aanmaken

Kosten bij GoldRepublic

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het kopen van edelmetalen en GoldRepublic is hier ook heel transparant over. Vergelijk je het met kosten bij crypto dan ligt het bij edelmetalen wel een stuk hoger aangezien er extra geïnvesteerd moet worden in veiligeheid en kluizen en het ook fysiek vervoerd moet worden. 

Je zou zelf goud bij je thuis kunnen opslaan, maar het kopen van een kluis of het huren van eentje en een extra verzekering hiervoor zouden je uiteindelijk veel meer kosten dan als je het bij GoldRepublic laat opslaan.

Deze mogelijke kosten zijn er:

 • Transactiekosten
 • Opslagkosten
 • Handelingskosten
 • Baren reserveren
 • Fysieke uitlevering 

De kosten voor baren reserveren en fysiek uitlevering moet je in de meeste gevallen niet betalen. Het eerste is enkel als je je baar op naam wilt reserveren en het tweede is enkel als je de baren naar je thuis wilt laten sturen.

EdelmetaalGoudZilverPlatina
KluislocatieNederland, Duitsland, ZwitserlandNederlandDuitsland, ZwitserlandZwitserland
Transactiekosten


Kopen1%1%1%
Verkopen1%1%1%
Sparen *0,5%0,5%0,5%
Opslagkosten **0,5%1%1%
HandlingskostenNiet van toepassingNiet van toepassing€ 9/ kg€ 9/ kg
B.T.W.0%21%0%0%

Baren reserveren op naam

Verder kan je eventueel baren op naam reserveren. Voor goud kan dit voor 1 kg in de 3 landen en dit kost je €70. Voor 12,5 kg kost dit €300. Kies je voor Zwitserland dan kan je al 100 gram op naam reserveren en dit kost je €25.

Voor zilver kan dit vanaf 1 kg in Zwitserland (kost = €45). Voor 5 kg kan dit in de 3 landen voor €85. Ook 15 kg (kost: €125), 26kg (kost: €200) en 30 kg (kost: €200) behoren hierbij tot de mogelijkheden.

Voor platina kan je baren op naam reserveren voor 1 kg waarbij de kost €120 is en voor 5 kg met een kost van €350.

Laten uitleveren

Wil je het gekochte edelmetaal liever bij je thuis bewaren dan kan je het laten uitleveren. Hou er wel rekening mee dat hier redelijk wat kosten bij komen.

Je betaalt 3 kosten bij het laten uitleveren:

 • 1% uitleverkost
 • Vervoerskosten: deze wordt berekend waneer je een aanvraag indient voor de uitlevering
 • Productiekosten: deze worden aangerekend als je geen baren op naam gereserveerd had. 

De productiekosten variëren van edelmetaal en het gewicht. Voor goud gaat dit van €16 voor 1 gram tot €300 voor 12,5 kg. Bij zilver is het €20 voor 10 gram tot €200 voor 30 kg. Voor patina is het €120 voor 1 kg.

Is GoldRepublic betrouwbaar?

Wanneer je investeert wil je graag je geld onderbrengen bij een betrouwbare partij. Je eigen welverdiende centen wil je veilig stellen en dus zeker niet aan een schimmig bedrijf geven die er nadien vandoor blijkt te zijn met jouw geld. 

Voor het investeren in edelmetalen ben je dus zeker aan het goede adres bij Goldrepublic. Het is een betrouwbare partij die al sinds 2010 als eerste verkoper van edelmetalen een vergunning kreeg bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en dit onder registratienummer 12020650.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is de financiële toezichthouder van Nederland. Het is een onafhankelijke instantie die verantwoordelijk is voor het toezicht op de integriteit van de financiële markten, het gedrag van financiële instellingen en de bescherming van consumentenbelangen.

Alle informatie en documenten kan je inkijken op de website van GoldRepublic.

Maak hier je account aan

Conclusie

Zelf investeerde ik al een tijdje bij GoldRepublic voordat ik partner werd. Ik ben dus heel tevreden over de werking. Het is een makkelijke manier om fysiek goud of zilver te kopen. Bovendien zit je zelf niet met de last van het installeren of huren van een kluis. Elke dag wordt je op de hoogte gehouden van de waarde.

Verder heb ik zowel telefonisch als vis e-mail contact gehad met iemand van GoldRepublic en werd ik steeds goed, vriendelijk en snel verder geholpen. Ik vind het een fijne manier om mijn investering zo goed mogelijk te spreiden. Zelf ben ik een lange termijn belegger dus dat past goed bij mij.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?