LInkpizza – hoe werkt het + mijn review

Linkpizza review en hoe werkt het?

Als blogger of influencer heb je misschien wel eens van Linkpizza gehoord en wil je eerst graag wat ervaringen lezen en kijken hoe het werkt. Ik heb een account bij Linkpizza dus in deze review vertel ik je er wat meer over.

Mocht je je meteen al willen aanmelden, dat kan hier, het is gratis 😉

Wat is Linkpizza?

Linkpizza is een platform uit Nederland dat influencers en adverteerders aan elkaar koppelt. Zo kan een influencers geld verdienen en kan een bedrijf meer bereik krijgen voor hun merk. Een win-win situatie dus.

Je kan Linkpizza op twee manieren gebruiken. Je hoeft hier geen keuzestress voor te hebben, je kan ze beide toepassen.

Linkpizza als platform tussen infuencers en adverteerders

Adverteerders plaatsen opdrachten op Linkpizza die influencers bij de campagnes zien verschijnen. Als een influencers interesse heeft in een bepaalde opdracht en aan alle voorwaarden voldoet, dan kan deze pitchen voor de opdracht. Een adverteerder kan dan met deze influencer in zee gaan, of de opdracht weigeren.

Deze opdrachten kunnen allerlei zijn. Zo zijn er opdrachten die voor bloggers zijn waarbij rond een bepaald onderwerp geschreven moet worden en waar in het artikel links naar de website van de adverteerder zullen komen. Maar het kan ook gaan om een post op Instagam te plaatsen, via Tiktok of Youtube.

Linkpizza als affiliatenetwerk

Je kan Linkpizza ook gebruiken als affiliatenetwerk. In plaats van je op alle losse platforms (Tradetracker, Daisycon, Awin, bol.com, Amazon, …) aan te melden, kan je ook Linkpizza gebruiken. Het nadeel is dat Linkpizza een stukje van je commissie neemt, maar het voordeel is dus dat je niet eerst bij alle andere platforms moet aanmelden. Bovendien moet je je vervolgens ook nog eens aanmelden bij elk afzonderlijk bedrijf. Met Linkpizza is dat allemaal niet nodig.

Op je website kan je gewoon de link plaatsen naar een andere website, zonder dat je daar zelf eerst een affiliate link van hoeft te maken. Dat doe Linkpizza voor je. Hoe werkt dit dan, hoe weet Linkpizza dat deze link van jou komt? 

Daarvoor moet je Linkpizza op je website installeren. Dat is heel makkelijk om te doen. Voor twee van mijn WordPress-websites heb ik de Linkpizza plugin geïnstalleerd. Voor andere website-systemen is het een klein stukje code (een scriptje) dat je in de body van je website moet plaatsen. Op Linkpizza staat uitgelegd hoe je dat moet doen voor als je Blogger, Tumblr, Squarespace, Joomla, Drupal, Weebly, wordpress.com, Google tag manager of een ander systeem gebruikt.

Alle links op je website worden dus automatisch omgezet naar links van Linkpizza en als het links zijn waar iets mee te verdienen valt, dan zijn dat affiliate links. Als je WordPress gebruikt dan zie je bij het bewerken van een blogbericht ook onmiddellijk al af er links in staan waar je mogelijk wat mee kan gaan verdienen. Dit werkt dus ook voor oude blogberichten.

Ben je zelf aangesloten bij andere netwerken, dan krijg je gewoon daar je commissie en dan telt Linkpizza niet. Dat is heel handig want als je rechtstreeks via dat andere programma gaat zal je iets meer verdienen.

Als je ingelogd bent in Linkpizza dan zie je in het affiliate dashboard hoeveel inkomsten je hebt, maar ook hoeveel kliks en views. Zodra je 25 euro verdiend hebt, wordt dit bedrag uitbetaald. 

Affiliate marketing met Linkpizza

Hoe werkt Linkpizza?

Maak eerst een account aan bij Linkpizza.

Hier kan je je persoonlijke en bedrijfsgegevens invullen. Daarna kan je je kanalen gaan toevoegen. Het kan gaan om je website, Instagram, Facebook, Youtube, Twitter en Tiktok. Zodra je dat aanmaakt, maak je ook een koppeling zodat LInkpizza data kan ophalen van jouw kanaal. Zoals het aantal bezoekers, volgers of bereik van een bericht.

Bij je kanaal kan je dan een omschrijving invullen en categorieën selecteren waarover jij schrijft of content deelt. Je kan aanduiden dat je in de marktplaats wil verschijnen zodat adverteerders jou daar kunnen vinden.

Nu kan je ook je producten toevoegen. Dat zijn het soort opdrachten dat jij wilt doen. Je kan kiezen uit:

  • Post: jij maakt een post op jouw kanaal met verwijzing naar de adverteerder. Dat kan om een Instagram post gaan waar je de adverteerder in tagt. Of een blogpost met daarin een link naar de website van de adverteerder.
  • Review: Review met de voor- en nadelen van een bepaald product.
  • Winactie: De adverteerder geeft prijzen weg voor jouw volgers. Op deze manier kunnen ze kennis maken met het product.
  • Link in een bestaand artikel
  • Smartwords: Linkpizza voegt automatisch zelf links toe aan je artikels.
Opdrachten voor samenwerkingen via Linkpizza

Per opdrachttype dat jij activeert kan je een een bedrag invullen dat je ervoor wilt krijgen.

Zodra je alles hebt ingevuld wordt je kaneel eerst beoordeeld door Linkpizza. Zodra ze het goedkeuren kan jij aan de slag om samenwerkingen aan te gaan.

Heb je meerdere kanalen, dan kan je deze allemaal toevoegen. Ze zullen in je mediakit verschijnen.

Bij Campagnes vind je dan alle beschikbare opdrachten.

Linkpizza campagnes

Als je op een opdracht klikt dan krijg je de beschrijving van deze opdracht te zien. Een beetje info over het bedrijf en wat zij verwachten van de influencer.

Je ziet ook voorwaarden waaraan je moet voldoen om te kunnen pitchen voor deze opdracht. Gaat het om een Instagram post of een blogbericht? Voor welk geslacht? Wat is je bereik? De domeinautoriteit, in welke categorieën het valt, de leeftijd van de doelgroep en wanneer er opgeleverd moet worden.

Als jij aan al deze voorwaarden voldoet kan je pitchen. Hiervoor selecteer je je kanaal, doet een bod voor de prijs, doet een schatting van het aantal views en schrijft een motivatietekstje van maximum 1000 woorden waarom jij geschikt bent voor de opdracht.

Nu kan de adverteerder je aanvraag tot de opdracht goedkeuren, afwijzen of verder met je onderhandelen. Binnen LInkpizza kan je via berichten communiceren met de opdrachtgever tot de opdracht afgerond is. Zodra je klaar bent kan je een preview indienen.

Review Linkpizza – mijn ervaring

Zelf maak ik gebruik van zowel de opdrachten die op Linkpizza verschijnen als van het affiliate netwerk. 

Af en toe als een opdracht mij volledig aanspreekt en het past bij één van mijn blogs dan doe ik een pitch voor de opdracht. Zo heb ik een leuke samenwerking gedaan voor mijn Instagram-kanaal en meerdere voor de blog. 

Na het overeenkomen van het bedrag, ben ik vervolgens aan de slag gegaan met het maken van de content. Dit wordt dan bekeken door de adverteerder die er eventueel nog wat aanpassingen aan wilt. Zodra ze het goedkeuren en het bedrag aan Linkpizza betaalt is, heb ik ook steeds netjes uitbetaald gekregen.

De Linkpizza plugin heb ik op twee van mijn sites geïnstalleerd. Voor mij is dit een aanvulling en gebruik ik voornamelijk andere affiliate netwerken waarop ik aangesloten ben. Maar ik vind het wel heel handig voor als ik eenmalig wil linken naar een bepaalde website, dat ik daar dan niet apart nog een aanvraag voor moet indienen. Ook voor oudere blogs waar nog geen affiliate marketing was toegepast, kunnen er op deze manier toch nog inkomsten uitkomen.

Gebruik jij Linkpizza al of wil je er graag gebruik van maken? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina. 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?