Money Journal review (Hanneke van Onna) Ontdek de impact van financiële planning op jouw leven

Money Journal review - Hanneke van Onna

In deze review van de Money Journal van Hanneke van Onna toon ik je wat je met deze planner kan.

Money Journal planner

De Money Journal is het nieuwste boek van Hanneke van Onna. Deze keer geen leesboek maar een planner, zoals ook de subtitel laat uitschijnen “Plan je weg naar financiële vrijheid”. In deze planner kan je schrijven en kan je je dagelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden om zo beter grip op je geld te krijgen.

De planner Money Journal is onderverdeeld in 12 maanden. Er staan geen datums bij dus je kan ermee starten wanneer je wilt. Elke maand begint eerst met een stukje informatie waar je gedurende die maand inzichten over kan krijgen, je kennis kan bijspijker, duidelijkheid over kan krijgen. De 12 thema’s zijn:

 • Geldgeschiedenis 
 • Geldgeloof
 • Gekke geldgewoonten
 • Money mindset
 • Gouden geldaffirmaties
 • Geldtypetest
 • Minder uitgeven – sparen
 • Meer verdienen – start a side hustle
 • Meer verdienen – beleggen
 • Tools voor meer vertrouwen en overvloed
 • Het geldstroommodel
 • Investeer in jezelf

Na deze informatie krijg je 4 spreads (dubbele pagina’s) met in totaal 8 vakjes op. Eentje voor elke dag van de week en de laatste voor het weekoverzicht. Hier kan je je inkomsten en uitgaven noteren. Verder staan er op deze pagina’s ook korte stukjes tekst dof vraagjes die verband houden met het thema van die maand. Door hier actief mee bezig te zijn, vergroot je het inzicht in jezelf en je kennis.

Money journal planner

Daarna komt het financieel maandoverzicht dat je kan invullen met enkele vragen erbij. Vervolgens ga je nadenken over je doel van de maand erop en hoe je dat gaat bereiken.

Heb je alle 12 maanden ingevuld dan kan je het boek afsluiten met het financieel jaaroverzicht.

Wil je starten met een side hustle, dan kan je beginnen met Affiliate marketing. Ik kan je hiermee helpen via mijn cursus Affiliate Vibes.

Hanneke van Onna

Hanneke van Onna is de maakster van deze Money planner. Ze is money coach en geldpsycholoog. Zij is zelf van armoede naar grote rijkdom gegaan. Met energetisch en systemisch werk en strategie help ze je om je geldblokkades op te lossen.

Je kent haar misschien wel van haar eerdere boek Geldgeheim, vind je weg naar financiële vrijheid.

Money journal – mijn ervaring

Eerder had ik de Money Flow planner van Simone Levie. Deze is ondertussen uitverkocht. Dat boek was meer op ondernemers gericht en ik vond het handig dat je zo zakelijk en privé apart kon invullen. De Money Journal is niet gericht om dit op te splitsen, maar dat zou je eventueel zelf kunnen doen door in het vakje 2 cijfers te zetten. Wat ik dan weer wel handig vind aan Money Journal is het formaat. Het is een stuk compacter waardoor ik het makkelijker hanteren vind.

Door dagelijks bezig te zijn met geld weet je veel beter hoe je er zelf voor staat en hoef je niet meer verbaast te zijn naar waar het geld ineens naartoe is.

Wil je graag inzicht en/of controle over je geld dan is deze Money journal vast wat voor jou.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?