Wat is een review?

Wat is een review? Betekenis

Reviews worden heel vaak geschreven en nog meer gelezen. Misschien heb jij dat ook al eens gedaan zonder te weten wat het woord eigenlijk betekent.

Wat betekent review?

Een review is een beoordeling van een van een klant of gebruiker over een product of dienst. Deze review kan zowel positief of negatief zijn.

Meestal bestaat de review uit een stuk tekst en vaak wordt het ook met sterren aangeduid met een maximum van 5 sterren ofwel met een cijfer van 1 tot 10.

De online reviews zijn overgenomen uit de offline wereld. Vaak werden en worden nog steeds reviews voorzien in consumententijdschrijften. Bijvoorbeeld in een muziekblad worden reviews geschreven over de nieuw uitgekomen cd’s,… 

Dat werd meestal door specialisten gedaan. Nu kan iedereen een review bij een product achterlaten van zijn of haar ervaring. Vaak is dat een korte tekst.

De teksten door specialisten of op websites met allemaal reviews, zijn vaak een stuk langer. Hierin wordt het volledige product, online training of dienst doorgelicht. Wie heeft het product gemaakt, wat zijn de specificaties en onderdelen, wat zijn alle pluspunten maar ook de minpunten.

Webshops krijgen graag reviews van hun klanten en voorzien vaak bij elk product de mogelijkheid om een review achter te laten. Als klanten dat niet spontaan doen (vaak denken ze er niet aan) dan kan er ook automatisch na een x aantal dagen een mail gestuurd worden met de vraag een review bij het gekochte product achter te laten. Soms wordt er ook elke maand een prijs weggeschonken waar alle personen die een review achter lieten kans op kunnen maken.

Doel van een review

De bedoeling van een review is dat als iemand dat product of dienst wilt kopen, deze persoon aan de hand van de review kan bepalen of het product voor hem geschikt is of niet.

Het is belangrijk dat je review eerlijk is, je wilt namelijk niet iemand iets laten kopen wat niet voor die persoon geschikt is.

Wist je dat je zelfs geld kan verdienen met het schrijven van reviews? Dit door bij de reviews affiliate marketing toe te passen.

Laat jij soms reviews achter in een webshop of schrijf jij zelf graag reviews van producten op je eigen website? Laat het me zeker weten onderaan in een reactie.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?