Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Power ledger coin – Waarom ik ervan houd

Power ledger crypto coin kopen

Toen ik me voor het eerst in crypto ging inlezen kwam ik Power Ledger tegen. Zelf investeer ik graag in projecten en bedrijven die ik zelf gebruikt en enthousiast over ben en in duurzame projecten. Ik koop ook bewust biologische kleding en voeding, dus ook bij mijn investeringen kijk ik waar ik zowel kan beleggen als kan bijdragen aan een betere wereld.

Sommige coins krijgen heel veel aandacht en worden gehyped, maar over power ledger hoor je niet zoveel. Daarom dat ik het graag wat aandacht geef.

Wat is power ledger?

Power ledger is een gedecentraliseerd platform waarbij gebruikers hun eigen opgewekte energie  peer-to-peer kunnen verhandelen met anderen zonder de tussenkomst van een energieleverancier. Dit zal energie veel goedkoper kunnen maken. Je vindt Power Ledger onder de ticker POWR.

Mensen met zonnepanelen op hun dak hebben op goeie momenten veel meer dan ze zelf kunnen gebruiken. Aan de andere kant heb je mensen die niet kunnen of willen investeren in zonnepanelen maar wel graag groene energie willen. Via het systeem kunnen zij die een teveel hebben dit rechtstreeks doorverkopen aan wie er wil hebben via slimme contracten.

Het is een ERC20 token en gebruikt dus het Ethereum blockchain netwerk om alle gebruik zoals hoeveelheid en tijdstip bij te houden.

Power Ledger platform

Via het platform heb je 4 pilaren

  • Traceerbaarheid van energie: Steeds meer mensen hechten waarde aan transparantie. Zo willen mensen weten wat de bron van de energie is. Met de software van Power Ledger kan je het proces van volgen en verifiëren beheren waardoor het heel betrouwbaar is.
    Hieronder vallen
    • Vision: Klanten meer keuze geven en zichtbaarheid over de herkomst van hun energie
    • PPA Vision: een systeem voor gegevensbeheer en verrekeningen voor eigenaren en exploitanten van energieactiva.
  • Verkoop van energie: Deze functies kunnen gebruikt worden zodat consumenten de keuze hebben welke energie ze gebruiken en handel in elektriciteit via peer-to-peer (P2P) makkelijker te maken. Zo kunnen mensen en bedrijven die overtollige energie hebben dit in het netwerk gooien zonder dat er subsidie voor nodig is.
    Hieronder vallen:
    • xGrid: Je kan in het netwerk of achter de meter handelen in hernieuwbare energie. Dit heeft voordelen voor zowel de klant, retailer als het distributienetwerk.
    • uGrid: De ROI wordt gemaximaliseerd doordat gebouwen de mogelijkheid hebben energie met elkaar uit te wisselen.
    • PPA Exchange: Een marktplaats met omgekeerde veiling voor het handelen in power purchase agreements (PPA), ofwel overeenkomsten voor het kopen van stroom.
  • Flexibiliteitshandel
    MODE staat voor Marketplace for Optimalisation of Distributed Energy. Het is een marktplaats voor eigenaars van gedistribueerde energiebronnen en flexibele verbruikers zodat ze geld kunnen verdienen met hun activa door het leveren van netdiensten.
    Hieronder vallen:
    • MODE VVP: Maakt een connectie met een virtueel netwerk van thuis zonnesystemen en batterijopslagsystemen.
    • MODE Flex: marktplaats voor het nieuwe energiesysteem
  • Handel in ecologische grondstoffen: de technologie zorgt ervoor dat de handel van de milieugoederen transparanter, veiliger en efficiënter kan verlopen. Het gaat hier bijvoorbeeld om certificaten voor hernieuwbare energie.
    Hieronder valt:
    • TraceX: een digitale marktplaats en uitwisselingsplatform voor tegoeden van koolstof en hernieuwbare energie.
    • Trace: om milieucertificaten efficiënt te kunnen volgen en registreren.

Power ledger team

Het team van Power ledger bestaat uit mensen die heel veel ervaring hebben op het gebied van energie door hun functies in vorige jobs.

  • Dr. Jemma Green (uitvoerend voorzitter en mede-oprichter): ze wil een markt voor hernieuwbare energie creëren die klanten empowerd. Haar doctoraat ging over de verstoring van de elektriciteitsmarkt waar haar idee voor Power Ledger ontstond. Toen ze nog bij grootbanken werkte was ze al bezig met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze won twee prijzen: Sir Richard Branson’s Extreme Tech challenge Award en de EY Fintech ondernemer van het jaar Award.John Bulich (technisch directeur en mede-oprichter): John is in Australië een pionier op het gebied van blockchain-technologie. Hij is gespecialiseerd in ontwerp en implementatie van blockchain en leidt de ontwikkeling van het platform van Power Ledger.
  • Vinod Tiwari (wereldwijd hoofd van business development & partnerships): hij is expert op het gebied van elektrotechniek en elektronica. Daarbij weet hij veel over internationaal zaken doen waardoor hij alle aspecten met elkaar kan verbinden. Toen hij nog bij GE werkte won hij de Pesident’s Club award twee keer voor zijn uitmuntende prestaties. Hij heeft veel ervaring in de energiesector, hij werkte namelijk bij Regen Power en Perth Energy.
  • Maria Atkinson AM (adviseur): Maria werkte gedurende zes jaar bij Lend Lease als wereldwijd hoofd duurzaamheid. Ze zat tot 2018 in het bestuur van Australian Renewable Energy Agency (ARENA). Voor haar bijdragen aan het duurzame bouwen won ze in 2012 de Award General Division of the Order of Australa.
  • Tim Bray (algemeen directeur): Tim bewaakt de tijd zodat deadlines van de projecten gehaald worden. Hij werkte voorheen 15 jaar in de elektriciteitssector.
  • Christina Mata Yandiola (Europees vertegenwoordiger): Ze behaalde haar bachelor in energietechniek waarna ze haar master deed in techno-economische modellering van microgrids in Indië. Ze helpt de klanten met het definiëren van hun uitdagingen op het gebied van gedistribueerde hernieuwbare energie.
  • Caren McLaren (Bedrijfsontwikkeling en verkoopmanager): Ze werkte voor firma’s als Western power, Synergy, Alianta Energy en Perth energy, dus als er iemand veel over energie weet dan is zij het wel. Ze helpt klanten controle te krijgen over hun energie en leveringsmix door het beheren van hun verbruiks- en hernieuwbare portfolio’s.
  • Dr. Bill Tai (Wereldwijde ambassadeur en adviseur): Bill investeerde vanaf het begin al in internetproviders en later ook in Twitter en Zoom. In 2021 werd hij ook volwaardig investeerder van Power Ledger. Behalve geld geeft hij ook advies en strategische begeleiding. Hij is ook lid van het technologisch pionier comité van het Wereld economisch forum en adjunct-hoogleraar aan de Curtin universiteit.

Werkend project

Toen ik Power ledger kocht begin 2018 was het nog vrij nieuw. In 2016 hebben ze de plannen gemaakt en in 2017 de whitepaper met roadmap gereleased. De ICO was eind 2017. 

Ondertussen hebben ze al meer dan 20 werkende projecten verspreid over 9 landen. Ze hebben klanten in Australië, Thailand, India, Frankrijk, Japan, Verenigde staten, Maleisië.

Het is dus geen vage crypto maar heeft een duidelijke missie: het democratiseren van groene energie. Mensen die teveel energie hebben kunnen het voor een groter bedrag verkopen dan dat ze via energiefirma’s zouden krijgen. En klanten die het rechtstreeks kopen, moeten minder betalen aangezien er geen energie en geld weg lekt bij de energiefirma’s.

Via een app kan je alles in de gate houden en heb je er controle over.

Power ledger koers

In het begin schoot Power Ledger de hoogte in ($2,01) en daalde vervolgens zoals de hele crypto markt. Veel munten staan nu een stuk hoger dan de piek begin 2018. Dat is niet voor Power Ledger het geval.

Power ledger kopen en bewaren

Power ledger is niet moeilijk om te kopen. Je vindt het op de bekende platformen zoals bitvavo, binance, Litebit,…

Koop Power Ledger bij Bitvavo en betaal voor de eerste 7 dagen (tot €1000) geen handelskosten >>

Je kan het vervolgens op de wallet van je broker laten staan, maar aangezien er op Power ledger geen staking zit, zal dit niks extra opbrengen. Daarom kan je ze ze veiliger bewaren door ze naar je wallet sturen. Dit kan een hardware wallet of software wallet (bijv. My Ether Wallet) zijn die Ethereum ondersteunt aangezien Power ledger een ERC20 token is.

Disclaimer: Ik ben geen financieel adviseur. Beschouw deze blog dan ook niet als koopadvies. Ik deel gewoon de research die ik doe en mijn ervaring. Doe zelf je eigen onderzoek als je crypto wilt kopen. Hier zijn altijd risico’s aan verbonden dus wees hiervan op de hoogte.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vrijheidsboost

Download mijn gratis e-book Vrijheidsboost en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van deze blog (over online ondernemen en beleggen)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?